Nytt S-utspel – en butler till folket!

En mycket märkligt utspel mötte läsarna av DN debatt i morse, med Carin Jämtin och Ilija Batljan som avsändare. Det är socialdemokraterna i Stockholm som vill bygga in kollektiva vardagstjänster i SL:s fastigheter. Istället för att ha bra förskolelokaler för barnen ska tydligen fokus vara att de ska ligga nära tunnelbanan. I socialdemokraternas värld är nämligen det viktiga att det går fort att hämta och lämna barnen, inte att det är en bra miljö för barnen. Tvivlar på att det finns så många tunnelbanestationer som är direkt lämpliga att bygga förskolor vid.

Men det mest märkliga är ändå att man vill ha butlerservice vid tunnelbanan, som ska utföra tjänster och små ärenden åt trafikanterna.  

Det är bra att man har visioner, men jag tror nog att det näringslivet är betydligt bättre på att se möjligheterna än socialdemokratiska politiker.

Detta innebär förstås inte att vi inte ska utveckla kollektivtrafiken och göra den mer attraktiv. Det finns många saker att göra för att underlätta resandet. Bättre parkeringsmöjligheter för bilar och cyklar i närheten av stationerna är ett exempel på åtgärder som definitivt skulle vara välkommet.

Annonser

Om lars lundqvist

Lars Lundqvist är 45 år, boende i Kristineberg i Stockholm och arbetar som arkivkonsult.
Det här inlägget postades i kollektivtrafik, Stockholm och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Nytt S-utspel – en butler till folket!

  1. Ping: RUT blir TUT « Hans Åberg

  2. Ping: Sanningen om samhället – 2010-08-16 EM

  3. Ping: RUT istället för butler i 08:ornas vardag | Rydbergs recept – för liberal landstingspolitik Birgitta Rydbergs blogg

  4. Ping: Individuella tjänster avskaffas till förmån för kollektiva | Andreas Froby (FP) – Ge ett kryss till framtidens politiker – kandidat till Botkyrkas fullmäktige

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s